Tehnică de meditație pentru conștientizarea și evitarea vorbirii de sine negative.

Îți prezint o tehnică foarte simplă și intensă de meditație, care te va ajuta să te descarci, să conștientizezi și să începi să te iubești cu adevărat. Tehnica de meditație pentru vorbirea de sine negativă implică conștientizarea gândurilor critice și cultivarea unei atitudini de blândețe și acceptare față de propria persoană.

Atunci când medităm avem grijă de noi înșine în moduri care nu par evidente la început. Pe lângă reducerea stresului, a anxietății și a îmbunătățirii sentimentului de liniște și pace sufletească, s-a demonstrat prin multe studii că meditația oferă beneficii atât sănătății mentale, cât și fizice și emoționale.

tehnica de meditatie pentru vorbirea de sine negativa

Cuprins:

Conștientizarea vorbirii de sine negative și cultivarea sentimentului de compasiune.

Vorbirea de sine negativă ne pune multe bariere și nu ne lasă să ne bucurăm de lucrurile simple din viața noastră. Am cunoscut multe persoane care nu merg la mare, spre exemplu, întrucât nu sunt mulțumite de corpul lor. Poate ți s-a întâmplat și ție, să eviți să petreci timp prețios cu cei dragi în medii în care în mod normal ar trebui să te relaxezi și să te simți bine. Scopul acestei tehnici de meditație este să te ajute să te reconectezi la propria personă și să începi treptat să te bucuri de viață, de natură, de distracție, etc.

Vorbirea de sine negativă este rezultatul experiențelor mai puțin plăcute cu care ne-am confruntat în copilărie. Din nefericire, există și cazurile de abuz fizic și/sau manipulare psihică la care suntem supuși atunci când suntem copii, din păcate fie de către proprii părinți, rude, profesori iar mai târziu de către prieteni și de către cei cu care alegem să formăm un cuplu. Din acest parcurs demoralizant ajungem să nu știm cum să ne iubim cu adevărat și cum să ne respectăm propria persoană.

Toate aceste traume grave duc la incapacitatea de a arăta compasiune, gesturi de iubire, respect și bunătate față de propria persoană.

Atunci când alegi să îți oferi compasiune trebuie să acționezi ca două persoane diferite: cel care oferă și cel care primește. Trebuie să înveți să îți atribui cele două acțiuni distincte din punct de vedere emoțional. Aproape de fiecare dată ești doar într-una dintre situații. De aceea ți se pare ciudat și este greu să îți oferi compasiune și bunătate. Este exact același mod pe care îl practici atunci când îi oferi înțelegere și compasiune celui mai bun prieten al tău care îți împărtășește suferința lui.

  • o parte este cea care suferă și are nevoie de compasiune
  • cealaltă parte este cea care ajută și oferă compasiune
Tehnica de meditație folosită mai jos are următoarele beneficii:

  • de a te elibera de intensitatea suferinței pentru anumite tristeți din viața ta. De exemplu, dacă obișnuiești ca atunci când te pui în pat, să începi să te gândești la ceva trist din viața ta și să suferi constant câte puțin în fecare seară, această practică de meditație te provoacă să lași toată suferința să iasă la suprafață, să o trăiești, să te descarci. Nu vei uita de supărare, dar după o retrăire intensă ce analizează conștient sentimentele negative acumulate, vei începe să accepți și să privești cu mai multă liniște sufletească subiectul care te macină. Îți vei mai aminti de tristețe, dar o vei privi ca o tristețe normală care face parte din viața ta, ci nu una care seara de seară îți crește pulsul și nu te lasă să te odihnești sau mai mult o resimți ca pe o durere fizică constantă.
  • de a te ajuta să cultivi iubirea de sine. Vei începe treptat, să te iubești cu adevărat și să fi mult mai blând cu propria persoană. Este un sentiment foarte plăcut și este necesar ca toți oamenii să simtă iubire, în primul rând pentru ei înșiși.
  • cultivarea sentimentelor de liberate, siguranță și preluare a controlului față de propriile gânduri. Practicând constant acest tip de meditație, care te provoacă să retrăiești conștient la intensitate maximă suferința acumulată, te învață treptat să îți gestionezi conștient sentimentele negative și să nu mai fi acaparat de stări necontrolate de anxietate. Te ajută să ai mai multă încredere în tine, în mintea ta și corpul tău.

Tehnică de meditație pentru conștientizarea și evitarea vorbirii de sine negative.

  • opțional, îți poți crea o atmosferă relaxantă cu muzică, lumânări parfumate și un ceai călduț de care să te bucuri.
  • așează-te într-o poziție comfortabilă. Pentru o experiență mai profundă, poți închide ochii.
  • încearcă să te proiectezi în mintea ta, dar cu imaginea ta de copil dacă suferința ta a început din perioada copilăriei. Ca și cum tu, adolescent sau adult fiind acum, observi un copil, pe tine. Poți începe să îți amintești niște momente frumoase din copilăria ta. Uite-te la tine cum te jucai, cum mâncai preparatele preferate, cum făceai activitățile tale preferate.
  • deși este greu, este momentul să te uiți la tine ca și copil, așa cum erai în unele situații triste. Stai și observă cât de speriat este copilul, nesigur, îngândurat, neîncrezător, fricos, timid și singur. Observă cu atenție și încearcă să simți și să empatizezi cu tine, copilul de atunci. Ce i-ai spune în acele momente copilului din tine. Cum i-ai vorbi? Ce i-ai transmite? Vorbește blând cu tine. Nu încerca să îndepărtezi emoțiile negative. Oferă-le spațiul de care au nevoie, apoi dă-le drumul. De asemenea, observă cum se simt emoțiile în corp. Apoi poți să folosești respirația pentru a încerca să îți calmezi corpul și mintea.
  • ÎMBRĂȚIȘEAZĂ-TE și simte-te în siguranță în brațele tale. Este important să simți suferința. Dar și mai important este să înțelegi că ești mai presus decât atât. Poți să fii o persoană care își exprimă compasiunea și iubirea față de ea însăși. O persoană responsabilă de propriul corp și de propria minte. Transmite-i copilului din tine multă iubire, multe vorbe frumoase, încurajări reale, spune-i tot ce simți tu. Spunei că o să ajungă un adult puternic, sensibil și bun. Un adult care învață, care se autoeducă și este aici pentru că VREA, vrea să fie mai bun, mai iubitor, mai liniștit.

Calm, relaxat și în siguranță!

S-a demonstat că o simplă îmbrățișare ne face să ne simțim așa. O îmbrățișare face corpul să secrete oxitocină, hormonul care ne dă sentimentul de pace, de siguranță. De ce să nu ne dăm singuri îmbrățisări?

Să încerci să te simți mai bine, să te apreciezi, să te respecți și să te iubești cu adevărat este decizia ta ce poate fi luată cu ușurință. Mai ales că acum ai multe tehnici și metode pe care le poți aplica pentru a reuși. Nestiința altor oameni care te-au traumatizat prin critică sau orice fel de abuz, la acel moment din copilărie, NU a fost decizia ta. Nici tu și nici eu nu știam cum să reacționăm. Nu știam ce se întâmplă și dacă este bine sau rău, poate chiar aveam impresia că așa este normal să fie. Foarte important este că acum ȘTIM. Știm și vrem să fie altfel. De aceea avem acum puterea de decizie de care trebuie să profităm.

Această tehnică de meditație pentru vorbirea de sine negativă implică recunoașterea cu blândețe a gândurilor critice, urmată de o schimbare deliberată a perspectivelor către afirmări pozitive și încurajări personale.

Un alt exercițiu foarte util pentru a conștientiza vorbirea de sine negativă și a începe să te iubești cu adevărat, îl găsești în articolul Vorbirea de sine negativă. Cum și de ce trebuie să te oprești din a-ți vorbi urât? Pe mine m-a ajutat mult și acest exercițiu și sunt sigură că te poate ajuta și pe tine.
Concluzii

Îți prezint o mică descriere teoretică despre conștientizarea vorbirii de sine negative și cultivarea sentimentului de compasiune. În general vorbirea de sine negativă este un obicei pe care îl obținem încă din perioada copilăriei. Perioada în care suntem vulnerabili și confuzi la lucrurile negative care se petrec în jurul nostru.

Îți prezint câteva beneficii ale tehnicii de meditație descrise în acest articol, ca apoi să îți prezint pașii pe care să îi urmezi pentru a te elibera de intensitatea suferinței, a stărilor de anxietate și a vorbirii negative față de propria persoană. Tehnica de meditație pentru vorbirea de sine negativă implică cultivarea unei atitudini de acceptare și compasiune față de propria persoană

Îmi doresc din suflet ca acest articol să nu reprezinte pentru tine doar teorie. Îmi doresc să te ajute și pe tine această practică așa cum m-a ajutat și pe mine. Să faci și tu pași spre vindecarea traumelor și învățarea iubirii de sine. Încetează să îți mai vorbești urât. Fii cel mai bun prieten al tău.

Dacă simți nevoia, poți împărtăși cu noi, în secțiunea de comentarii, experiențele tale, părerea ta despre această tehnică de meditație, sau pur și simplu dacă aceasta te-a ajutat în vreun fel.

Opinia ta contează, vocea ta contează, tu ca persoană unică și minunată contezi cu adevărat.

Hai să creăm împreună o comunitate frumoasă.

Îți mulțumesc!
Cu drag,
Ruxandra

Distribuie pe rețelele sociale

Lasă un răspuns

Despre mine

Dragă cititorule, eu sunt Ruxandra și am creat acest blog din dorința de a găsi un echilibru în viața mea și de a te ajuta și pe tine să realizezi același lucru, prezentându-ți doar informațiile utile pe care le descopăr în călătoria mea.

Enjoy and Take YOUR Time to Find YOUR Balance!

Ruxandra 2
Descoperă
Rețete delicioase

Abonează-te la newsletter pentru a primi conținut relaxant și de calitate.