Tagliatelle cu ciuperci și sos alb

Cele mai bune tagliatelle cu ciuperci și sos alb. Aroma extraordinară a ingredientelor se îmbină perfect pentru o explozie de gust. Cremozitatea sosului face ca această rețetă să fie apreciată, iar combinația dintre usturoi, parmezan și piper este senzațională.

reteta Tagliatelle cu ciuperci și sos alb

timp preparare: 10 min  |  timp gătire: 20 min  |  porții: 2

Ingrediente

160 g tagliatelle
250 g ciuperci champignon albe sau brune
*cele albe sunt mai sănătoase, cele brune sunt mai gustoase
200 ml smântână pentru gătit
4 căței de usturoi românesc / local
jumătate de linguriță cu piper negru
50 g parmezan
50 ml ulei de măsline
puțină sare

Mod de preparare

  1. Am început prin a spăla bine ciupercile sub jetul de apă.
  2. Am curățat coaja ciupercilor, câteodată o curăț câteodată nu. Dacă acestea sunt foarte proaspete și arată foarte bine, nu le mai curăț coaja.
  3. Am tăiat fiecare ciupercuță în felii subțiti. Eu folosesc la gătit și piciorușele acestora, întrucât sunt la fel de gustoase. 
  4. Prin urmare, am pus ulei într-o tigaie mai adâncă și am adăugat ciupercile feliate. Le-am gătit la foc mediu până ce acestea și-au micșorat volumul iar apa lăsată de acestea a început să se evapore, aproximativ 15 minute. Am amestecat din când în când ca ciupercuțele să se gătească uniform. 
  5. Între timp am fiert pastele potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. Când apa a început să fiarbă, am adăugat pastele împreună cu puțină sare și le-am lăsat la foc iute. Este important să adăugați sarea în apă în același timp cu pastele. Dacă o adăugați de când puneți oala cu apă pe foc vor exista doua ”probleme”: apa o să ajungă în punctul de fierbere mai greu – deci pierdem mai mult timp și o altă problemă este că o parte din sare se evaporă până adăugăm pastele și prin urmare pastele nu vor mai avea același gust.
  6. După ce s-au gătit ciupercile am adăugat: smântâna pentru gătit, usturoiul dat prin presă sau tocat fin, parmezanul și piperul. Am amestecat ușor ca toate ingredientele să se îmbine plăcut.
  7. După ce tagliatellele au fiert, le-am adăugat peste sosul preparat, împreuna cu jumătate de polonic cu apa în care au fiert acestea. Am amestecat ușor și le-am mai lăsat la foc mic încă 3 minute.

Poftă bună!

Dacă și tu ai preparat aceste tagliatelle cu ciuperci și sos alb delicios și cremos, îmi doresc să văd! Dă-mi tag pe Instagram @racopaz și hai să gătim sănătos împreună.

P.S. Dacă și tu iubești pastele, mai am o rețetă super simplă, fresh și delicioasă de paste cu sos pesto proaspăt.

Distribuie pe rețelele sociale

Lasă un răspuns

Despre mine

Dragă cititorule, eu sunt Ruxandra și am creat acest blog din dorința de a găsi un echilibru în viața mea și de a te ajuta și pe tine să realizezi același lucru, prezentându-ți doar informațiile utile pe care le descopăr în călătoria mea.

Enjoy and Take YOUR Time to Find YOUR Balance!

Ruxandra 2
Descoperă
Rețete delicioase

Abonează-te la newsletter pentru a primi conținut relaxant și de calitate.