Salată de vinete cu ceapă

Pentru o salată gustoasă de vinete cu ceapă, alegeți vinetele de culoare cât mai închisă, lucioase și pufoase, apoi o bunătate este gata să fie preparată și savurată.

Mereu aștept cu nerăbdare sezonul vinetelor. Ador mirosul vinetelor coapte!

reteta salata de vinete

timp preparare: 10 min  |  timp gătire: 90 min  |  porții: 4

Ingrediente

1 kg de vinete – din care rămân aproximativ 400 g după coacere și scurgere
50 ml ulei
1 ceapă medie
o lingură zeamă de lămâie
sare – după gust

Mod de preparare

  1. Am copt vinetele pe flacăra de la aragaz. Am ținut fiecare vânătă pe o parte și am copt-o până când s-a ars coaja complet, apoi am întors-o pe altă parte și astfel le-am copt de jur împrejur. Sunt gata când sunt moi peste tot – în jur de 20 minute per vânătă.
  2. Pe măsură ce vinetele s-au copt, le-am pus pe un fund din lemn și cu ajutorul unui cuțit am îndepărtat coaja, cu grijă pentru a păstra partea rumenită de sub aceasta, care dă gustul deosebit de copt. Acesta este motivul pentru care vinetele nu se curăță sub jetul de apă.
  3. După ce le-am curățat, rând pe rând, le-am lăsat într-o sită să se scurgă, timp de o ora.
  4. După ce s-au scurs, am tocat vinetele cu un cuțit / tocator, preferabil din lemn.
  5. Le-am pus într-un castron împreună cu o lingură de zeamă de lămâie, ce ajută la albirea acestora.
  6. Treptat am adăugat ulei și le-am frecat bine cu o lingură din lemn.
  7. Am tocat ceapa mărunt (alba sau roșie, alegeți care vă place mai mult) și am amestecat-o în compoziția de vinete împreuna cu puțină sare.

Foarte important este să gustați din fiecare vânătă după ce s-a copt. Dacă aceasta este amară să nu o adăugați în salată. Gustul amar sau iute de la vinete se întâlnește în general la cele cu coaja deschisă la culoare și fără luciu. Alegeți mereu vinetele închise la culoare, lucioase și pufoase.

Serviți această salată de vinete cu ceapă alături de o pită gustoasă, roșii și ardei.

Poftă bună! 🙂

Dacă și tu abia aștepți sezonul vinetelor pentru a prepara o salată de vinete delicioasă, îmi doresc să văd! Dă-mi tag pe Instagram @racopaz și hai să gătim sănătos împreună.

P.S. Această salată de vinete delicioasă se potrivește foarte bine cu o salată de ardei copți. De asemenea, acestea sunt două preparate pe care le poți servi ca aperitiv atunci când ai musafiri.

Distribuie pe rețelele sociale

Lasă un răspuns

Despre mine

Dragă cititorule, eu sunt Ruxandra și am creat acest blog din dorința de a găsi un echilibru în viața mea și de a te ajuta și pe tine să realizezi același lucru, prezentându-ți doar informațiile utile pe care le descopăr în călătoria mea.

Enjoy and Take YOUR Time to Find YOUR Balance!

Ruxandra 2
Descoperă
Rețete delicioase

Abonează-te la newsletter pentru a primi conținut relaxant și de calitate.