Risotto cremos cu parmezan și șofran

Cum preparăm un risotto cremos cu parmezan și șofran sau Risotto alla Milanese? Risotto alla Milanese este un preparat popular în Italia.

Prepararea risotto-ului mi se pare un exercițiu foarte bun pentru relaxare. Trebuie să ai răbdare, să îl amesteci foarte ușor, cu mișcări lente și pur și simplu să îl privești cum se transformă pe măsură ce se gătește într-o delicatesă. 

reteta risotto cremos cu sofran

timp preparare: 5 min  |  timp gătire: 35 min  |  porții: 4

Ingrediente

Stoc de legume:
1200 ml apă
 3 cepe mici, 2 ardei
1 morcov, 1 păstârnac, 1 rădăcină de pătrunjel
puțină sare și o lingură de ulei de măsline
Risotto:
330 g orez Arborio
2 cepe mici tocate mărunt
100 g unt
100 g parmezan ras
3 firicele de șofran

Mod de preparare

Preparare stoc de legume

  1. Am început prin a prepara un stoc de legume. Prin urmare am curățat și tăiat în bucăți mari cepele, ardeii, morcovul, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel.
  2. Le-am pus la fiert în 1200 ml apă, la foc iute, cu puțină sare și o lingură de ulei de măsline – timp de 20 de minute.

Preparare risotto cremos cu parmezan și șofran

  1. Într-o tigaie încăpătoare am adăugat jumătate din cantitatea de unt și cele două cepe mici tocate mărunt. Le-am călit la foc mic timp de 7-8 minute și am amestecat ușor din când în când.
  2. După ce s-a călit ceapa am adăugat și orezul în tigaie pe care l-am amestecat ușor și l-am lăsat la foc mic timp de 1 minut. Acesta preia din gustul delicios al cepei călite.
  3. Imediat am adăugat două polonice cu stocul de legume creat mai devreme. Am amestecat ușor, și l-am lăsat la foc mic timp de 3 minute.
  4. Am completat cam la 2-3 minute cu câte un polonic cu stocul de legume și am amestecat puțin și ușor cu o lingură de lemn sau o spatulă rezistentă termic. Acest proces l-am repetat până ce am terminat stocul de legume iar în ultimul polonic cu stoc am adăugat sofranul pentru a se dizolva uniform înainte de a-l adăuga în tigaie.
  5. La final, am adăugat parmezanul și restul de 50 g de unt, am amestecat lent și am stins focul.

Acest risotto cremos cu parmezan și șofran este o alegere deosebită atunci când vreți să mâncați ceva diferit și să simțiți arome unice.

Orice risotto se prepară doar la foc mic, folosind mișcări lente și cât mai puține pentru a amesteca compoziția.

Buon appetito! 🙂

Dacă și tu ai preparat acest risotto cremos cu parmezan și șofran, îmi doresc să văd și să îmi spui părerea ta! Dă-mi tag pe Instagram @racopaz și hai să gătim sănătos împreună.

P.S. Dacă și tu iubești risotto, mai am o rețetă superbă de risotto cremos cu legume.


Distribuie pe rețelele sociale

Lasă un răspuns

Despre mine

Dragă cititorule, eu sunt Ruxandra și am creat acest blog din dorința de a găsi un echilibru în viața mea și de a te ajuta și pe tine să realizezi același lucru, prezentându-ți doar informațiile utile pe care le descopăr în călătoria mea.

Enjoy and Take YOUR Time to Find YOUR Balance!

Ruxandra 2
Descoperă
Rețete delicioase

Abonează-te la newsletter pentru a primi conținut relaxant și de calitate.