Orez cu lapte și scorțișoară

Orez cu lapte și scorțișoară – desertul copilăriei! Cel mai mult îmi place atunci când prepar acest desert să simt mirosul tuturor aromelor în bucătăria mea. Scorțișoară, vanilie, limetă parfumată, portocale, aromele perfecte pentru un desert superb și simplu de preparat.

Orez cu lapte si scortisoara

timp preparare: 2 min |  timp gătire: 40 min + odihnă 20 min  |  porții: 4 – 6

Ingrediente

1 L lapte
150 g orez cu bob rotund
60 g zahăr
1 baton de scorțișoară
1 lingură suc de limetă
1 linguriță esență de vanilie
jumătate de linguriță de coajă de portocală sau esență de portocale
*opțional pentru ornat și servit: scorțișoară după gustul fiecăruia

Mod de preparare

  1. Într-o oală am pus laptele, orezul, zahărul și batonul de scorțișoară.
  2. Am gătit la foc mediu compoziția, timp de 30 de minute și am amestecat cu o lingură din lemn, din când în când.
  3. Am scos batonul de scorțișoară și am adăugat sucul de limetă, vanilia și coaja rasă de portocală. Eu am găsit la supermarket în zona de ingrediente pentru prăjituri, coajă rasă de portocală ambalată. Nu obișnuiesc să rad coaja portocalelor din comerț întrucât am văzut că majoritatea au atenționări, cum că nu trebuie să consumăm coaja acestora. În cazul în care nu găsești coajă rasă de portocale, poți cumpăra o esență de portocale și să adaugi jumătate de linguriță de esență de portocale.
  4. Am gătit toată compoziția timp de încă 10 minute și am amestecat ușor din când în când. Nu îți face griji dacă pare că este prea mult lapte, orezul o să îl absoarbă.
  5. Am stins focul, am acoperit cu un capac și am lăsat acest orez cu lapte și scorțișoară în jur de 20 de minute să se odihnească și să capete consistența perfectă.
  6. Am pus orezul cu lapte într-un bol și am ornat cu scorțișoară.

M-am bucurat de acest desert delicios și simplu de preparat, alături de cei dragi. Mi-a amintit de gustul copilăriei și mi-am dat seama că pot să încadrez acest preparat delicios în preparate de tipul comfort food.

Poftă bună!

Dacă și tu ai preparat rețeta simplă și delicioasă de orez cu lapte și scorțișoară, îmi doresc să văd! Dă-mi tag pe Instagram @racopaz și hai să gătim delicios împreună.

Dacă și ție îți plac deserturile ce te duc cu gândul la copilărie, poți să încerci și rețeta de clătite pufoase sau deliciosul salam de biscuiti.

Distribuie pe rețelele sociale

Lasă un răspuns

Despre mine

Dragă cititorule, eu sunt Ruxandra și am creat acest blog din dorința de a găsi un echilibru în viața mea și de a te ajuta și pe tine să realizezi același lucru, prezentându-ți doar informațiile utile pe care le descopăr în călătoria mea.

Enjoy and Take YOUR Time to Find YOUR Balance!

Ruxandra 2
Descoperă
Rețete delicioase

Abonează-te la newsletter pentru a primi conținut relaxant și de calitate.